behandeling gevoelige tandhalzen

Door met regelmaat te hard te hebben gepoetst kan het voorkomen dat het tandvlees zich terugtrekt. Teruggetrokken tandvlees komt nooit meer terug naar de oude positie en hierdoor kunnen de wortelhalzen bloot komen te liggen. Wortelhalzen hebben geen bescherming van een glazuur laag waardoor blootliggende wortelhalzen voor gevoeligheid kunnen zorgen met name bij het koude.

 

Een behandeling voor gevoelige tandhalzen bestaat uit het aanbrengen van een product met een hoge concentratie fluoride. Dit product kan de gevoeligheid verminderen waardoor de klachten verlicht worden.

 

Heeft u last van gevoelige tandhalzen? Dan kunt u daar thuis ook iets aan doen. Bij gevoelige tandhalzen adviseren wij u een tandpasta tegen gevoeligheid te gebruiken van bijvoorbeeld het merk Sensodyne (variant Rapid Relief). Gebruik een zachte tandenborstel, zet niet te veel druk en schrob niet. Na het poetsen spoelt u niet na met water zodat de werkzame stoffen in de tandpasta hun werking kunnen doen. Tevens kunt u voor het slapen gaan een klein beetje tandpasta aanbrengen op de gevoelige plaatsen.

 

Helpt al het bovenstaande niet? Dan is het advies om een composietvulling te laten leggen over de blootliggende wortelhals voor net dat beetje meer bedekking om gevoeligheidsklachten te beperken.