COMPOSIET FACINGS

Een composiet facing is een schildje van wit composiet vulmateriaal wat geplaatst kan worden op een tand of kies om deze een mooiere of wittere uitstraling te geven. Vaak worden de kiezen niet in de behandeling meegenomen en worden composiet facings geplaatst van de ene hoektand tot en met de andere hoektand, voornamelijk in de bovenkaak.

 

Voor deze behandeling is het noodzakelijk dat we uw huidige tanden beslijpen zodat er een ruw oppervlak ontstaat. Dit ruwe oppervlak is noodzakelijk voor een goede hechting van de composiet facing. Het beslijpen van uw tanden is tevens noodzakelijk om ruimte te creëren zodat uw tanden na afloop van het plaatsen van de facing geen 'dikkere' uitstraling hebben.

 

Het plaatsen van composiet facings wordt niet gedaan op gave tanden en zal uitsluitend plaatsvinden als uw tandarts achter uw wensen staat. 

 

U dient er rekening mee te houden dat aangebrachte composiet facings vaak erg dun zijn waardoor er grote kans is dat er in de loop der tijd kleine barstjes ontstaan of dat u door middel van een breuk een gedeelte van de facing verliest.

 

Composiet facings hebben ook de neiging om na verloop van tijd te verkleuren door de kleurstoffen in onze voeding, koffie, thee, rode wijn en roken.

 

Facings kunnen niet zomaar worden verwijderd aangezien uw eigen tandmateriaal voorafgaand aan het plaatsen van de facings is beschadigd. Wij adviseren u terughoudendheid. Overweeg uw wensen goed en laat uw goed inlichten door een professional alvorens u een esthetische behandeling laat uitvoeren.