Gebitsreiniging

Door de mineralen in ons speeksel kan achtergebleven tandplaque zich vormen tot tandsteen. Dit is tevens de reden dat tandsteen zich het snelste vormt ter plaatsen van de uitgangen van de speekselklieren. Deze uitgangen bevinden zich achter de onderste voortanden onder de tong en boven in de regio van de wangplooi bij tussen de eerste en tweede grote kiezen.

 

Zodra tandsteen zich heeft gevormd krijgt u dit helaas zelf niet meer weg. Doordat tandsteen een ruw oppervlak hecht zich steeds meer tandplaque aan de tandsteen waardoor de tandsteenvorming steeds sneller zal gaan.

 

Het verwijderen van een beperkte hoeveelheid tandsteen wordt meestal direct voor u gedaan tijdens een periodiek preventief onderzoek of op afspraak bij de preventie assistent. Tijdens de gebitsreiniging wordt het tandsteen wat zich boven het tandvlees bevindt gereinigd en wordt het tandoppervlak gepolijst waardoor dit weer glad aanvoelt.

 

Tijdens de reiniging wordt eventueel aanwezige bruine aanslag ook verwijderd. Aanslag ontstaat door roken of het met regelmaat nuttigen van koffie en thee.