IN-OFFICE BLEKEn

Het bleken onder een lamp, ook wel het in-office bleken, is misschien wel de bekendste manier om uw gebit te bleken. 

 

Voordat we met de behandeling starten wordt uw huidige kleur bepaald en krijgt u een wangspreider in de mond, zodat het licht alle tanden en kiezen kan bereiken. De hoge intensiteit van het licht in combinatie met de werkzame stoffen in het bleekproduct kan schade veroorzaken aan uw tandvlees. Om te voorkomen dat we schade toebrengen zullen we voorafgaand aan de behandeling uw tandvlees zo goed mogelijk proberen te beschermen door het te isoleren. Als uw tandvlees beschermd is wordt het bleekproduct op uw tanden en kiezen aangebracht. De werkzame stoffen in het bleekproduct worden geactiveerd door middel van het hoge intensieve licht. De behandeling duurt, inclusief voorbereidende maatregelen, circa 60 tot 90 minuten en kan gevoeligheid met zich meebrengen.

 

Het voordeel van bleken onder een lamp is dat er direct zichtbaar resultaat is. Het nadeel is dat bleken onder een lamp vocht uit uw tanden en kiezen onttrekt waardoor het resultaat lichter oogt dan daadwerkelijk het geval is. Zodra de tanden en kiezen terug vocht hebben opgenomen zal het resultaat iets teruglopen. 

 

Het resultaat van in-office bleken is niet blijvend. Het bleken zal met regelmaat herhaalt dienen te worden. De frequentie van het herhalen is per patiënt wisselend en ligt meestal tussen één à drie jaar.