KROON OP IMPLANTAAT

Als u in het verleden een tand of kies bent verloren en u wenst een niet uitneembare oplossing tot tandvervanging dan is een kroon op implantaat wellicht de ideale oplossing. Op de plaats waar u een tand of kies mist kan een kunstwortel, implantaat, in de kaak geplaatst worden. Het implantaat heeft ongeveer twee tot zes maanden nodig om te vergroeien met het kaakbot voordat het implantaat belast mag worden.

 

Als het implantaat voldoende is vergroeid met het kaakbot dan wordt op het implantaat een ander afdekschroefje, healing abutment, geplaatst zodat het tandvlees zich alvast kan vormen voor de toekomstige kroon. Twee weken na het plaatsen van het healing abutment heeft het tandvlees zich gevormd en worden er gebitsafdrukken gemaakt waarop het tandtechnisch laboratorium de kroon zal vervaardigen. De tandtechnieker heeft ongeveer twee weken nodig om de kroon te vervaardigen. 

 

Er bestaan twee mogelijkheden om een kroon op het implantaat vast te zetten:

1) We kunnen in het implantaat een kegelachtig stompje schroeven waar we vervolgens de kroon op vast cementeren met definitief cement.

2) De meeste gebruikte optie is een kroon waarin een schroefsysteem is verwerkt zodat de kroon direct in het implantaat geschroefd kan worden zonder dat er gecementeerd hoeft te worden. Het schroefje is dusdanig klein en wordt direct na plaatsing van de kroon afgedekt met een watje waar overheen een vulling wordt gelegd in dezelfde kleur als de kroon heeft. Na plaatsing van de kroon ziet u het schroefje niet.