PERIODIEK PREVENTIEF ONDERZOEK

ijdens het periodiek preventief onderzoek wordt uw gebit gecontroleerd op de mondgezondheid. Hoe u uw gebit onderhoudt, hoe de conditie van het tandvlees en het onderliggende kaakbot is, of er gaatjes aanwezig zijn en controleren wij u tong en slijmvliezen op verdachte plekjes.

 

Helaas kunnen onze medewerkers met het blote oog niet alles constateren en adviseren wij u om geregeld röntgenopnamen te laten maken. Op de röntgenopnamen kunnen wij onder andere tussen uw tanden en kiezen controleren op gaatjes, hoe het botniveau verloopt, of er ontstekingen aan de wortelpunten aanwezig zijn en hoe de ligging van de verstandskiezen is. 

 

Zijn er tijdens de controle geen problemen geconstateerd maar is er wel een geringe hoeveelheid tandsteen aanwezig dan wordt dit direct voor u verwijderd. Bij uitgebreidere zorg omtrent de gebitsreiniging of gebitsverzorging kunt u worden doorverwezen naar ofwel één van onze mondhygiënisten of de preventie-assistente. Het is afhankelijk van uw situatie naar wie u wordt doorverwezen. 

 

Als naar aanleiding van de controle een behandeling gewenst is dan adviseren wij u een vervolgafspraak in te plannen, bijvoorbeeld voor het laten behandelen van gaatjes.

 

Wij adviseren u ieder half jaar uw tandarts te bezoeken voor het periodiek preventief onderzoek, zodat eventueel aanwezige problemen tijdig geconstateerd en verholpen worden. Zo voorkomt u duurdere behandelingen en hoge tandartskosten.