THUIS BLEKEN

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om thuis uw gebit te bleken. In samenwerking met het tandtechnisch laboratorium van de praktijk zullen er malletjes van uw gebit worden vervaardigd. Om deze malletjes te kunnen maken hebben wij afdrukken van uw gebit nodig. Het tandtechnisch laboratorium zal uw gebitsafdrukken uitgieten zodat we gipsmodellen van uw gebit hebben. Over deze gipsmodellen worden dieptrekplaatjes gemaakt en dit zullen de uiteindelijke malletjes worden die u thuiss, tijdens het bleken, zal dragen. 

 

U krijgt de keuze om overdag te bleken of om 's nachts te bleken. Dit doet u gedurende twee weken. Beide keuzes hebben zijn voor- en nadelen. Overdag bleken vergt twee keer per dag circa 30 tot 90 minuten van uw tijd, hier dient u rekening mee te houden in uw planning. U dient de malletjes 's ochtends en 's avonds te dragen. 's Nachts bleken vergt circa 4 tot 6 uur van uw tijd. De malletjes kunnen 's nachts gedragen worden mits u het goed verdraagt om te slapen met iets in uw mond. 

 

Ongeacht welke optie u kiest kan deze behandeling matige tot hevige gevoeligheid van uw tanden en kiezen met zich meebrengen en kan irritatie van het tandvlees optreden. Zodra u de behandeling stopt zal de gevoeligheid afnemen en de irritatie van het tandvlees verdwijnen.

 

Het resultaat van thuis bleken is niet blijvend. Het bleken zal met regelmaat herhaalt dienen te worden. De frequentie van het herhalen is per patiënt wisselend en ligt meestal tussen één à drie jaar.