VOLLEDIGE PROTHESE

Het woord volledige prothese geeft direct aan om wat voor vorm van tandvervanging het gaat. De volledige prothese is de meest gebruikte vorm van tandvervanging die dient ter vervanging van het verlies van alle tanden en kiezen in de boven- en/of onderkaak.

 

Een volledige prothese in de bovenkaak heeft vaak voldoende houvast doordat de plaat die een volledige bovenprothese heeft wordt aangezogen aan het gehemelte. Helaas heeft een onderprothese geen mogelijkheid zich aan te zuigen en ligt deze vaak los in de mond. Kleefpasta's kunnen enigszins comfort brengen in het dragen van een volledige prothese.

 

Naarmate de tijd vordert zal de onbetande kaak slinken waardoor de volledige prothese niet goed meer zal passen. Als dit het geval is dan adviseren wij u om een nieuwe kunstharslaag, rebasing, in uw prothese te laten leggen zodat de volledige prothese weer iets beter zal passen en u weer wat meer comfort biedt. Helaas biedt een rebasing niet altijd het gewenste resultaat en kan het mogelijk zijn dat we een klikgebit, een prothese op implantaten, adviseren.